2020-21-es tanév - Információk


Tanítási rendünk a járványügyi intézkedési terv alapján a 2020-2021-es tanévben

frissítés: 2020. 09. 23.

Tisztelt Szülők, Kedves Tanítványaink!

A járványügyi helyzetre való tekintettel – az EMMI által kiadott intézkedési terv /protokoll/, a Zalaegerszegi Tankerületi Központtal történő folyamatos egyeztetés alapján – a következő intézkedéseket végeztük el, valamint az alábbiakat valósítjuk meg az új tanévben:

A nyári időszakban az egész iskolára kiterjedő fertőtlenítő takarítást végeztünk, amelyet a tanév további idejében is folyamatosan végzünk.

A 2020-2021-es tanévet a hagyományos munkarend szerint 2020. szeptember 1-jén, keddi napon kezdtük el.

A tanévnyitó a 2-8. évfolyamokon elmaradt, az első osztályosok számára augusztus 31-én, hétfőn került sor az ünnepségre.

Az iskola közösségét igazgató úr szeptember 1-jén, kedden reggel, 8.oo órakor az iskolarádión keresztül köszöntötte.

A tanítási napokon – a szokásos rendnek megfelelően – a diákok 07.45-ig érkeznek meg. A gyermeküket kisérő szülők csak az iskolabejáratáig kisérhetik gyermeküket. Kérjük a gyermekeikért délután érkező szülőket, hogy az iskola kapuján kívül várakozzanak, amennyiben kérésük lenne, azt a portásnak jelezzék.

A tanulók számára az intézménybe lépve kötelező a kézfertőtlenítés. A gyakori kézmosásra napközben is kiemelt figyelmet fordítunk majd. Kézfertőtlenítők elhelyezéséről gondoskodtunk: a portán, a mosdókban, az alsós osztálytermekben, az irodákban, az ebédlő előtti mosdóknál, a tornaterem hátsó bejáratánál.

Az első tanítási napon a gyerekekkel osztályfőnökeik megismertették a megelőzéshez szükséges intézkedéseket, az első szülői értekezleten pedig Önök is részletes tájékoztatást kapnak. Ezek betartásában kérjük támogató együttműködésüket!

A tanév első félévében a szülői és tantestületi értekezletek, fogadóórák csak online módon történhetnek.

Ugyancsak az első félévben nem kerülnek megtartásra: úszásoktatás, fogászati vizsgálatok, nyílt napok, iskolai színházi és bábszínházi előadások, énekkari próbák, nagylétszámú közösségi rendezvények.

Az iskola közterein, folyosóin, a tanáriban, az irodákban a maszkviselés mindenki számára KÖTELEZŐ, ez alól kivételt képeznek a tantermi órák és az udvari tartózkodások, de minden esetben törekedni kell a 1,5 m-es távolságtartásra.

Október 1-től mindenki számára kötelező lesz a lázmérés, aki belép az iskolába.

A lázmérés módjának a kidolgozása az elkövetkezendő napok feladata lesz.

Iskolánkban a nem idejáró tanuló diákok számára foglalkozás nem tartható.

Külsős személy az iskolában csak indokolt esetben, a kötelező kézfertőtlenítés után, szájmaszk viselésével, a belépését megelőző regisztrálás után tartózkodhat.

Kérjük, hogy az iskolába csak teljesen egészséges tanulót engedjenek be. A hőemelkedéses, lázas, vagy a betegség egyéb tüneteit mutató gyermekeket azonnal elkülönítjük, s értesítjük a szülőket. A betegséget követően a gyermek a közösségbe csak orvosi igazolással, vagy kórházi zárójelentéssel jöhet újra az intézménybe.

Az orvosi papíron szerepelnie kell, hogy a gyermek közösségbe mehet!

Szülői igazolást a 3 nap terhére csak előzőleg bejelentett hiányzásról fogadunk el (pl. családi program).

Az allergiával küzdő gyermekek betegségéről vagy orvosi igazolást, vagy szülői nyilatkozatot kérünk.

Minimalizáljuk a tanulók eszközeinek behozatalát, amit lehet hagyjanak az iskolában.

A szülő köteles értesíteni az iskolát, ha gyermekénél, vagy a családban koronavírus gyanúja merül fel, vagy igazoltan fertőzötté vált valaki, illetve ha a családja számára karantént rendelnek el. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.

Mindenkinek jó egészséget, sikerekben és örömökben gazdag tanévet kívánok

a Zalaegerszegi Öveges József Általános Iskola vezetősége nevében:

Domján István intézményvezető

 

a Zalaegerszegi Öveges József Általános Iskola vezetősége és kollektívája nevében:
Domján István intézményvezető
 


 Lázmérés 2020. október 1. 

_______________________________________________________