Tisztelt Szülők!
Ma egyeztettem Kajári Attila Zalaegerszegi Tankerületi Igazgatóval, étkezési ügyben Gehér Mariannal a ZEGESZ vezetőjével jelen levelemben továbbítom az eddigi információkat:
A kormány a 1102/2020 (III.14.) kormányhatározatában 2020.03.16-tól elrendelte az óvodák kivételével a köznevelési intézményekben a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetését.
  1. Így a hétfői naptól (tehát holnaptól) nem jöhetnek gyermekek az intézménybe. Az iskolának biztosítania kell különösen kivételes, indokolt esetekben a gyermekek felügyeletét, pl. a járvánnyal kapcsolatos, közfeladatok, közellátási munkát teljesít a szülő. Csak kivételes esetekben fogom engedélyezni az iskolába jövetelt, mert a kiscsoportos ügyeletben is jóval nagyobb a fertőzésveszély, mintha otthon maradna a diák! Itt jegyzem meg, hogy az andráshidai óvodánk csak szerdáig biztosítja az ügyeletet, utána teljes óvodai zárlat lesz! Mindenképpen javaslom a gyermekek felügyeletének otthoni megoldását, mert napokon belül rosszabbodhat annyira a helyzet, hogy lehetséges az is, hogy az iskola is teljes zárlat alá kerül!! Holnap 10.00-ig kérem a szülők jelzését az osztályfőnökök felé ki az a gyermek akinek a felügyeletét különösen indokoltan nem tudják megoldani. A délelőtt folyamán döntök a kérelmekről, s egyúttal jelzem a tankerület felé a gyermekek létszámát.
  2. Az étkezéssel kapcsolatosan: alapvetően törölték mindenkinek az étkezési igényét, de bizonyos számú ebédet holnap megfőznek, így akik nem tudják másként megoldani a gyermek étkezését , éthordóban elvihetik az iskola konyhájáról a szokott időben: 11.30-13.30 között. Az iskolában nem lehet elfogyasztani az ebédet!!!! A szülőnek kell jelezni, ki az aki ebédet kér (mint említettem mindenkinek az igényét törölték), s a hétfői, keddi, szerdai napokon az Öveges József Általános Iskola konyhájáról, viszont csütörtöktől a Kölcsey Ferenc Gimnázium konyhájáról, az udvari bejárat felől vihető el az ebéd!
  3. A zeneiskola türelmet kér, a holnapi nap folyamán kialakítják az új munkarend formáját. A pedagógusok keresni fogják a szülőket, diákokat.
  4. A pedagógiai szakszolgálatok munkarendje kialakítás alatt van.
  5. Az osztályfőnökök a mai naptól kezdődően felmérik a gyermekek elérhetőségét, digitális eszköz helyzetét, az oktatás biztonságos bonyolítása érdekében.
Fontos kiemelni, hogy a tananyag elsajátításának folytatása érdekében mindannyian felelősen cselekedjünk.
Nem szabadság lesz az elkövetkező időszak, hanem egy új, az eddigiektől eltérő tanrend, amelynek nincsenek előzményei, tapasztalatunk sincs, így mindenkinek a megértését, türelmét kérem!!!
A kérdéseiket kérem vagy itt a zárt csoportban, vagy az osztályok csoportjaiban tegyék fel.
A Tisztelt szülők, diákok a Kréta rendszeren keresztül is kapnak tájékoztatást.
Azoknak a gyermekeknek, akiknek az iskolában maradt a holmija, tankönyve a holnapi nap folyamán, 17.00-ig bejöhetnek elvinni.
Üdvözlettel: Domján István igazgató