Határtalanul!

  • Tanulmányi kirándulás hetedikesekenk HAT-20-01-0434 Magyar történelmi és kulturális kincsek nyomában, Szlovéniában és Horvátországban

 

A Határtalanul! pályázati program negyedik nyertes pályázata kapcsán Horvátországba és Szlovéniába utazhatunk. A Magyar történelmi és kulturális kincsek nyomában, Szlovéniában és Horvátországban címen benyújtott pályázatunk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, 3375000 Ft elnyert támogatási összeggel 2021. tavaszán valósul meg.

Úti cél: Lendva, Dobronak, Póla, Rovinj, Varasd, Csáktornya, Fiume, Abbázia, Lovran, Zágráb

A program projektmenedzsere: Salamon Edit intézményvezető-helyettes, kísérő tanárai: Domján István intézményvezető, Tubolyné Hartmann Éva a 7.a pótosztályfőnöke és Bodnárné Németh Katalin, a 7.b osztály osztályfőnöke.

 

  • Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek HAT-19-01-0080 Erdély legjava-tanulmányút Partium, Belső Erdély és Székelyfüld tájain

Már harmadik alkalommal pályáztunk sikerrel a HATÁRTALANUL! programra, melynek köszönhetően ismét Erdélybe utaztunk volna, a COVID járvány miatt 2021. tavaszára került át a program. A Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek elnevezésű pályázati felhívásra benyújtott  „Erdély legjava-tanulmányút Partium, Belső Erdély és Székelyföld tájain” című pályázati projektünket a Bethlen Gábor Alap Bizottsága 3 039 500 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A program célja a külhoni magyarok életének megismerése, a kortárs diákokkal való találkozás, a nemzeti összetartozás érzésének erősítése, a külhoni kulturális és természeti értékek megismerése.

A 7. évfolyamos tanulók úti célja 2020. májusában Nagyvárad, Kolozsvár, Marosvásárhely, a Tordai Sóbánya, a Gyilkos-tó, a Békás-szoros, Csíksomlyó, Székelyudvarhely, Farkaslaka, a Parajdi Sóbánya, Korond, Szováta és Körösfő felfedezése lesz.

A program projektmenedzsere: Salamon Edit intézményvezető-helyettes, kísérő tanárai: Domján István intézményvezető, Horváth Zsoltné, a 7.a osztály és Soósné Keszte Andrea, a 7.b osztály osztályfőnökei.

Határtalanul! program 2019: határidő-hosszabbítás!

 

  • Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek HAT-18-01-0043 Elek apó meséi - erdélyi legendák és mondák útján

 

Sikeres pályázatunk

Második alkalommal is sikerrel pályáztunk a HATÁRTALANUL! programra.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett "Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek" című pályázatra benyújtott  Elek apó meséi - erdélyi legendák és mondák útján című pályázati projektünk 2 098 250 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

Az utazás időpontja: 2019. május 6-10. (5 nap, 4 éjszaka)

Útvonal: Zalaegerszeg – Arad – Marosillye – Vajdahunyad – Déva – Nagyszeben – Fogaras– Brassó­ – Székelyudvarhely – Esztena látogatás – Gyilkos-tó – Békás-szoros – Farkaslaka – Tordai-hasadék – Tordai sóbánya – Kolozsvár – Körösfő – Bánffyhunyad – Zalaegerszeg.

A program projektmenedzsere Salamon Edit intézményvezető-helyettes, kísérő tanárai: Domján István intézményvezető, Domján Anita, a 7.a osztály és Kernné Orbán Gabriella, a 7.b osztály osztályfőnökei.

Szakmai beszámoló

 

  • Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek HAT-16-01-0570 A Betheleni Erdély megismerése

Honlapra HATARTALANUL uj