Veradas szervezese 2017 12 04


Voroskereszt logo

Zalaegerszegi Öveges Iskola Vöröskeresztes Alapszervezet

8900 Zalaegerszeg, Iskola u. 1. 

 

Kedves Vöröskeresztes Tag!

Értesítem/ értesítelek, hogy szülők, tanulók, pedagógusok és iskolai dolgozók  részvételével megalakítottuk 2015. szeptemberében, 58 fővel, a Zalaegerszegi Öveges Iskola Vöröskeresztes Alapszervezetét, a tagok száma 2016. február hónapban további 19 fővel nőtt. Tisztújító taggyűlést tartottunk 2016. április 6-án, a tagok alapszervezetünk elnökének választották, Dr Berki Barnabás, háziorvost, titkárnak, Salamon Edit, iskolai intézményvezető-helyettest, gazdasági felelősnek, Mánfay Erzsébet, tanítót. A településen működő másik szervezet jelezte, hogy beolvad alapszervezetünkbe, így a tagság további növekedése várható, itt kell regisztrálniuk, ha tagságukat fenn kívánják tartani.  A befizetett tagdíjak 60%-át az alapszervezet által szervezett programokra fordíthatjuk.

Októbertől  az iskolai védőnő, Bereczkné Bajsz Judit vezetésével  6-7. évfolyamos tanulók részvételével  Vöröskeresztes szakkör kezdte meg működését. A csapat a területi döntőn 3. helyezést ért el, tagjai: Sipos Nóra 7.a, Kálmán Viktória 7.a,  Remi Jázmin 7.a, Nagy Dorina 6.b, Németh Letícia Kíra 6.b osztályos tanulók. Felkészítőjük: Bereckné Bajsz Judit védőnő.  Büszkék vagyunk Rájuk!

A  Magyar Vöröskereszt alapszabálya szerint feladatunk az élet-, az egészségvédelemre, a betegségek megelőzésére, a társadalmi szolidaritásra nevelés és a véradás szervezése évente két alkalommal.

Az  első véradás 2015. június 8-án került megrendezésre és  21 fő adott vért, a második véradást  2015. december 9-énszerveztük, ahol 35 főre emelkedett a véradók száma. Szeretnénk a véradók számát tovább növelni, ezért számítunk újra a vöröskeresztes tagok népszerűsítő tevékenységére. 2016. június 8-án „Retró” véradást szervezünk, a véradókat virslivel és sörrel kínáljuk, továbbá az osztályok között ismét  versenyt hirdetünk, az az osztály, amelyik a legtöbb véradót szervezi  értékes nyereményben részesül. (Feltétele, hogy a véradó az adott osztályhoz regisztráljon!)  

Zalaegerszeg, 2016. május 3.

                                              

         Dr Berki Barnabás sk.                                                           Salamon Edit sk.

                   elnök                                                                                  titkár

 

Zalaegerszegi Öveges Iskola Vöröskeresztes Alapszervezet

8900 Zalaegerszeg, Iskola u. 1.

telefon: 06-92-596-693

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.